DigiFinans.dk | Lån på nettet - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her på Spørgsmål og Svar-siden har vi lavet en liste af de spørgsmål, der typisk stilles om lån og udlån.

Hvert finansieringsselskab behandler ansøgningerne individuelt og de sender et potentielt tilbud i henhold til deres egne lånebetingelser. Når banken beregner den rentesats de ønsker at tilbyde, gøres dette også individuelt baseret på kundens ansøgning og kreditscore. Vi har desværre ikke mulighed for hverken at forudsige eller påvirke långiverens lånebetingelser eller renter.

Gennem vores hjemmeside er det muligt at ansøge om lån fra 25.000 kr. til 400.000 kr. Hvor meget banken vil tilbyde dig i lån vil altid være afhængig af bankens egen vurdering af din betalingsevne og vilje, baseret på helhedssituationen i din hustand. Bankerne tilbyder ofte også forskellige låneprodukter med variende minimums- og maksimumsbeløb.

Bankerne kommer til at behandle din ansøgning så snart alle anmodede signaturer og officielle bilag er modtaget og godkendt. Behandlingstiden, som de forskellige banker bruger til at betale et lån, kan variere meget fra bank til bank, men normalt bliver pengene overført til din konto i løbet af få timer eller op til et par bankdage (hverdage).

Banken udsteder desværre ikke lån hvis du har betalingsanmærkninger og er i RKI. Bankerne laver et kreditcheck så snart de modtager din ansøgning og vil i tilfælde af RKI ikke give nogen lånetilbud.

På vores hjemmeside er det muligt at vælge en tilbagebetalingsperiode mellem 1-15 år. Tilbagebetalingsperioden påvirker lånets månedlige afdragsbeløb. Jo længere tilbagebetalingstid du vælger, desto mindre vil de månedlige afdrag være. På den anden side bør man tage højde for, at lånefrekvensen kan være højere på langfristede lån. Du kan også finde en passende tilbagebetalingstid ved at bruge webstedets låneberegner til at beregne låneomkostningerne. Långiverne kan også tilbyde et forskelligt lånebeløb og en anden låneperiode end det, du oprindeligt ansøgte om.

Det er muligt for dig at foretage yderligere indbetalinger på lånet, eller at betale hele forbrugerlånet hurtigere end aftalt. Der vil normalt ikke være ekstra gebyrer, og du betaler kun for den periode, lånet er tilgængeligt for dig.

Forbrugslån er en betegnelse på et lån som er ment til forbrug. På vores hjemmeside kan du hurtigt modtage et lånetilbud, samtidig med at du sørger for at finde det mest favorable lånetilbud. De forbrugslån du kan sammeligne på vores hjemmeside, tilbydes uden sikkerhed.

Et lån uden sikkerhed betyder at man ikke behøver at stille en værdi som sikkerhed i ejendele for lånet. De fleste forbrugslån er typisk usikrede lån. Långiverne vil vurdere ansøgerens generelle økonomiske forhold når de tager en lånebeslutning.

Lånebeslutning eller låneafgørelse er en afgørelse långiverne tager, om hvorhvidt de vil indvillige i at tilbyde et lån eller ej. Finansieringsselskaberne tager selv afgørelsen om kundeforholdet baseret på de oplysninger de har modtaget fra ansøgeren. Lånebeslutningen kan enten være positiv eller reducere det ønskede lånebeløb eller låneperioden.

Renten er lånets lejepris for penge (kapital) og en godtgørelse for udlåner. Renten er både bankspecifik og individsspecifik, derudover er renten også påvirket af størrelsen på lånet og tilbagebetalngstiden. Lånerenten er ofte knyttet til gældende rentevilkår.

Totalomkostningerne for lånet består af renter, andre udgifter på lånet, låneperioden og afskrivningsmetoden. Renten er typisk den mest signifikante ved omkostningerne på lånet. Derudover kan lånets andre omkostninger omfatte f.eks. etableringsgebyr, terminsgebyr eller månedlige håndteringsafgifter. Omkostningerne varierer fra forskellige låneprodukter, derfor er det klogt at sammenligne både den nominelle rente og den effektive årsrente for de forskellige lån. Den reelle årlige rente (ÅOP - Årlige omkostninger i procent) inkluderer ikke bare den variable debitorrente, men også lånets andre omkostninger. Derfor viser vores hjemmeside de reelle årlige renter (ÅOP) for hvert lånetilbud. På den måde kan du let sammenligne de forskellige tilbud og foretage et økonomisk smart valg.

Ved at inkludere en medansøger forhøjer man ofte sin chance for at få bevilget et lån. En medansøger er især fordelsagtig når man søger om et større lånebeløb. Med en medansøger kan man få lånetilbud med lavere rente og bedre lånebetingelser. Vær opmærksom på at en medansøger er solidarisk ansvarlig sammen med hovedansøgeren for hele lånet. Det typiske er at långiverne stiller som betingelse, at medansøgeren er primæransøgers ægtefælle eller registrerede samboende, i nogle tilfælde kan enkelte långivere godtage andre familiemedlemmer, forældre eller venner som medansøgere.