Tips til bedre lånetilbud | DigiFinans.dk

Bankerne vil foretage en nøjagtig vurdering af modtagne låneansøgninger. Baseret på de oplysninger de har, og de beregninger de foretager, kan bankerne vurdere låntagerens evne til at tilbagebetale lånet. Det som er vigtigt at huske er, at det er op til dig at sikre, at din låneansøgning er fuldstændig præcis og fuldstændig gennemført - især hvad angår indkomst og gæld. Dette er den nemmeste måde at undgå ubehagelige skuffelser på og sikre at den forberedende kreditvurdering er positiv, selv efter at banken har verificeret dine oplysninger, enten fra låneansøgningens bilag eller fra andre kilder, før der træffes en endelig kreditbeslutning.

Hver enkelt bank har sin egen proces for at modtage og behandle låneansøgninger, hvilket er årsagen til at vi aldrig kan være helt sikre på, hvad der i sidste ende vil påvirke bankens kreditafregning. Her har vi samlet nyttige tips om hvad du bør tænke på, når du ansøger om et lån, og hvordan du øger dine chancer for at få et lån.

SAMMENLÆG LÅN MED REFINANSIERING - SLUT MED SMÅLÅN OG DYRE RENTEAFGIFTER

Har du allerede pådraget dig flere dyre smålån? I stedet for at ansøge om et nyt lån af samme type, skal du hellere søge om et større og ofte billigere lån. Med et større lån får du betalt dine gamle smålån og samtidig kan du få en lavere rente. På den måde behøver du måske ikke at tage lån i fremtiden!

FÅ EN MEDANSØGER - SØG OM LÅN SAMMEN

Er du samboer eller gift? En ægtefælle eller samboende er ofte allerede klar over at man ønsker at ansøge om et lån. Så hvorfor ikke ansøge om et lån sammen? Det at have en medansøger på låneansøgningen er normalt en klar fordel og kan resultere i en positiv lånebeslutning fra banken. Ofte får du tilbud om større lån med lavere renter og bedre vilkår.

De mest almindelige medansøgere er ægtefæller eller samboere, eller på anden måde bosat i samme husholdning. Der er også en mulighed for, at ældre børn får deres forældre som medansøgere.

DET KAN VÆRE EN FORDEL AT HAVE EN MEDANSØGER:

 • Hvis du har en lav eller uregelmæssig indtægt
 • Hvis du søger et større lån f.eks. over 100.000 kr. i udlån

Det er vigtigt at huske, at medansøger er solidarisk betalingsansvarlig og at medlånetager også er helt klar over at vedkommende underskriver på et fælles ansvar for tilbagebetaling af lånet. Skulle der opstå vanskeligheder for primæransøger med tilbagebetaling af lånet, står medansøger ansvarlig for at tilbagebetale lånet. Både hovedansøger og medansøger er ansvarlig for at betale hele lånebeløbet, ikke bare halvparten af beløbet.

REFINANSIER LÅN SAMMEN MED EN MEDANSØGER

Når man vil refinansiere sine lån ved at sammenlægge eksisterende smålån, viser det sig ofte, at det samlede beløb er forholdsvist stort. I disse tilfælde kan en medansøger øge muligheden for at kunne få tilbudt et lån med et tilstrækkeligt lånebeløb. Lånegiverne træffer deres kreditbeslutninger på grundlag af ansøgers økonomiske forhold, og dermed kan to låneansøgere betyde bedre betalingsevne.

Vær opmærksom når du udfylder ansøgningsskemaet med informationen om at du søger om at samle kreditkortgæld og andre smålån i et lån. Sørg for at du udfylder alle eksisterende lån, og i tillæg skal du oplyse hvilke af disse du vil betale på en gang. Beregn det krævede lånebeløb, således at det beløb du ansøger om, dækker summen af alle de lån du vil tilbagebetale, samt ethvert andet nuværende lånebehov. Når du ansøger om et refinansieringslån med en medansøger, skal du checke feltet medansøger og udfylde alle felterne i ansøgningsskemaet, hvor du bliver bedt om at fremlægge medansøgerens oplysninger.

ANDRE VIGTIGE TIPS

 • Husk at udfylde ansøgningsskemaet med al indkomst og gældsinformation. Hvis du har underholdsbidrag eller andre økonomiske bidrag i tillæg til dine hovedindtægter, skal du også udfylde alle disse indtægtsoplysninger så nøjagtigt som muligt. Det er også vigtigt at udfylde alle nuværende lån f.eks. boliglån, forbrugslån og kreditkortgæld samt andre eventuelle lån. Det at udfylde indtægts- og gældsoplysninger korrekt er vigtigt for at kunne undgå unødvendige negative udlånsbeslutninger fra lånegiverne. Bankerne vurderer indtægterne og gæld enten baseret på låneansøgningens information eller fra andre kilder før den endelige afgørelse.
 • Sådan opnår du en hurtigere låneansøgningsproces. Behovet for penge kan ofte være akut og overraskende. DigiFinans.dk er en hurtig tjeneste som opsøger og sammenligner flere lånetilbud fra mange lånegivere og banker gennem én søgning.
 • Vær opmærksom på at:
  • Du har udfyldt al information i din ansøgning helt korrekt. Din ansøgning kan desværre ikke ændres efter at den er blevet indsendt, og bankerne vil heller ikke modtage en ny ansøgning i den nærmeste tid, efter din første ansøgning.
  • Du har alle nødvendige dokumenter klar. For nogle lån skal du indsende f.eks. din seneste lønseddel og nyeste selvangivelse.
  • Hvis vi ringer dig op, men du ikke har tid til at at tage telefonen, vær da venlig at kontakte os så hurtigt som muligt - i nogle tilfælde er det ofte noget vi ønsker at dobbelttjekke med dig. På denne måde vil låneansøgningsprocessen kunne fortsættes.
 • Brug kun officielle indkomstdokumenter i ansøgningsprocessen. Ved fastansættelse vil banken anmode om en kopi af den seneste lønseddel, mens handicappede skal være i stand til at vise en kopi af den seneste invaliditetsydelse eller invalidepension. Disse dokumenter kan ikke være mere end to måneder gamle og skal indeholde følgende oplysninger: betaler, betalingsmodtager, både brutto og nettoindkomst. Eventuelt bonusbeløb skal mærkes separat fra fast lønindkomst. Pensionister skal indsende officiel dokumentation for pensionsindkomst. Du kan spare meget tid og ansøgningsprocessen er nemmere, hvis du har alle officielle dokumenter klar.
 • Driver du egen virksomhed? Er du selvstændig erhvervsdrivende? Vær da forberedt på at du skal indlevere en kopi af seneste bekræftede årsregnskab. (Resultatregnskab og balance).

Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Din e-mail er nødvendig for, at du kan modtage låneforslagene og for kontakt gennem processen.
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Vi skal bruge dit telefonnummer, så vores konsulent kan kontakte dig angående din låneansøgning.
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.
 

Andre artikler du måske synes om: