Privatlån | Vi finder det bedste tilbud til dig | DigiFinans.dk

Er det første gang, du skal låne penge, er du sikkert ret forvirret over de mange lånetyper og begreber, der findes. Det forstår vi godt, og derfor står vi klar til at hjælpe dig, så du kan finde den långiver, der kan tilbyde dig det bedste lån til dit behov.

Det er dog en rigtig god idé at bruge lidt tid på at sætte dig ind i de forskellige lånetyper, inden du overlader alt til os. På den måde har du de bedste forudsætninger for at få en sund og velovervejet økonomi. I denne artikel vil vi sætte lidt flere ord på, hvad et privatlån egentlig er for en størrelse.

Hvad er et privatlån?

Lad os først se på, hvad et privatlån egentlig er. Et privatlån er et lån, der tilbydes til private, modsat erhvervslån, der eksempelvis tilbydes til virksomheder. Der er som sådan ikke en grænse for, hvor mange penge, du kan låne privat, men det afhænger alt sammen af din personlige økonomiske situation samt din mulighed for at stille sikkerhed for långiver.

Alt det kommer vi ind på nedenfor.

Lån penge privat - hvad dækker det over?

Lån penge privat og få penge til det, du ønsker. Et privatlån dækker bredt, men man taler særligt om:

 • Boliglån
 • Samlelån
 • Privatlån
 • Kviklån
 • Billån
 • Realkreditlån

Disse dækker endvidere over forskellige ting, og dem kan du med fordel også sætte dig ind i, inden du finder det lån, der er egnet for dig. Lån privat, men beslut dig, om det skal være et sikret eller usikret lån. Der er nemlig ret stor forskel på de to.

Sikrede og usikrede private lån

Måden, du skelner mellem privatlån, er ved at inddele dem i sikrede og usikrede private lån. Kort sagt er sikrede lån den slags lån, hvor långiver har en form for sikkerhed, og de usikrede lån til private er dem, hvor långiver ikke har. Lad os uddybe det.

Sikrede lån

Sikrede private lån er de lån, hvor låntager stiller en sikkerhed til långiver. Denne sikkerhed vil typisk være i form af et aktiv, såsom en bolig eller en bil. Kommer du i den uheldige situation, at du ikke kan afdrage på dit sikrede lån, kan långiver kræve, at du sælger dit aktiv. På den måde er långiver garanteret at få sine penge retur ved et sikret lån.

Derfor vil du også kunne låne penge til et sikret privatlån med en langt lavere rente, end du kan ved usikrede privatlån.

Usikrede lån

Sikrede lån skal være bundet til et aktiv, men det skal usikrede lån ikke. Usikrede lån er derfor private lån, der ikke behøver at have et bestemt formål. Du kan bruge pengene på det, du vil, uden långiver skal vide, hvad det er. Disse vil ofte være:

 • Forbrugslån
 • Ferielån
 • Kviklån
 • Bryllupslån

Og mange andre lån inden for denne genre.

Fordi långiver ikke er stillet nogen form for sikkerhed i usikrede private lån, vil renten også typisk være høj. Lånebeløbet vil også ofte være mindre end sikrede lån, og de vil typisk strække sig over en kortere periode. Hos DigiFinans kan du primært sammenligne forbrugslån med løbetider fra 1 år. Denne type lån er velegnet til refinansiering af dyre lån.

Gør op med dig selv, hvad dit behov er, og hvor vigtig en lav rente er for dig og dit privatlån.

Regler om privatlån

Der findes mange privatlån regler, men overordnet set skal du være opmærksom på disse faktorer.

 • Lånetype
 • Løbetid
 • Rente
 • ÅOP (Årlige Opgørelse i Procent)

Disse faktorer kan nemlig være afgørende for, hvor dyrt dit lån i sidste ende bliver. Er du stadig forvirret, må du endelig tage kontakt til os. Vi vejleder dig gerne, så du er bedst muligt klædt på til dit privatlån.

Din kreditvurdering er afgørende

Før det overhovedet bliver aktuelt for dig med et privatlån, vil alle långivere lave en kreditvurdering af dig. Godkendes din kreditvurdering ikke, vil du ikke kunne låne penge.

En kreditvurdering er en vurdering af din private økonomi og vil typisk dække over indkomst, gældsfaktorer, rådighedsbeløb, udgifter, forsikringer og ejendom.

Er du eksempelvis registreret som dårlig betaler i RKI, vil du have meget svært ved at overbevise en långiver om, at de skal låne penge til dig. En kreditvurdering handler om at få et overblik over, hvorvidt du kan betale et eventuelt privatlån tilbage eller ej. Jo bedre din kreditvurdering er, des lavere rente vil du kunne få.

Er der høj risiko for, at du ikke kan betale pengene tilbage, vil långiver give dig en højere rente. Det fungerer faktisk på samme måde som med sikrede og usikrede lån.

Indhent med fordel tilbud på private lån

Når du har styr på, hvilken type lån du ønsker, kan du med fordel tage kontakt til os. Vores helt store kompetence er nemlig at indhente tilbud på privatlån hjem for dig. Vi har kontakt til en lang række långivere, så vi kan hjælpe dig med at finde det private lån med den bedste mulige rente.

Måske du også skal samle dine eksisterende lån?

Er vi først gået på jagt efter det bedste private lån til dig, skal du måske også overveje, om vi skal forsøge at samle dine lån et og samme sted?

Har du forskellige lån hos forskellige långivere, betaler du automatisk flere renter. Samler du disse lån et sted, vil du spare penge på renter og andre udgifter. Det, synes vi, er værd at overveje.

Lad os hjælpe dig.

Lad os finde det rette privatlån til dig

Det kan godt være svært at navigere rundt i den her jungle, men når først du har taget hul på bylden, vil der gradvist falde flere og flere brikker på plads. Det er i hvert fald vigtigt, at du har nogenlunde styr på de forskellige privatlån og dit eget budget. Ellers kan du risikere korte lån med alt for høje renter, der ender med at blive en økonomisk udfordring for dig.

Det er heldigvis derfor, vi er her. Lad os hjælpe dig med at finde det bedst mulige privatlån til dig. Kontakt os på 89 88 48 64 eller kundeservice@digifinans.dk, så finder vi frem til en løsning. Eller udfyld vores ansøgningsformular helt uforpligtende, og vi begynder allerede nu at indhente tilbud fra flere banker.

Vi ser frem til at hjælpe dig.

 

Andre artikler du måske synes om: