Refinansiering | Vi finder det bedste tilbud til dig | DigiFinans.dk

Hvis du har mange dyre lån fordelt rundt omkring i forskellige banker, kan det ende med at blive en stor byrde for din privatøkonomi. De mange renter og gebyrer på de forskellige lån kan hobe sig op, og det kan ende med at koste dig dyrt.

De mange forskellige lån kan samtidig ende med at blive uoverskuelige for dig. Når kviklån, forbrugslån og andet er spredt ud til forskellige låneudbydere, kan det være svært at holde overblikket. For hvor meget lyder de forskellige lån på, og hvilke lån har du hvor?

Vi hjælper dig gerne med at få overblikket over din økonomi tilbage. I artiklen her går vi derfor i dybden med, hvad refinansiering er, og hvordan det kan være til gavn for dig og din privatøkonomi. Der kan nemlig også være penge at spare, hvis du vælger at refinansiere.

Hvad er refinansiering?

Refinansiering, som også kaldes samlelån, betyder, at du samler lån fra forskellige låneudbydere ét sted. Selvom du måske har hørt, at det ikke er en god idé at optage gæld for at betale gæld, kan det alligevel vise sig at være en stor fordel, hvis du har flere forskellige lån.

Refinansiering har for mange danskere vist sig at være en god og sund beslutning for deres økonomi. Det er nemlig langt fra unormalt at have forbrugslån, billån med mere fordelt ud forskellige steder, og derfor er der en stigende tendens til at refinansiere.

Det skyldes især, at renten på de forskellige lån rundt omkring kan variere en hel del. For eksempel ses det ofte, at kviklån har en meget højere rente end regulære banklån. Med en refinansiering har du mulighed for at få dine lån samlet, så du undgår at betale mange store summer for dine forskellige lån.

Hvad betyder refinansiering for dig?

Der er flere fordele ved refinansiering, som flere og flere danskere får øjnene op for. En af fordelene er, at det er muligt for dig at få et langt bedre overblik over dine lån, da det ellers kan være svært at holde styr på, hvem du skylder penge til, og hvor meget det drejer sig om.

Det giver langt mere ro og tryghed i hverdagen, når du ved, hvor meget du skylder og til hvem. Når lån og penge ikke længere fylder i baghovedet konstant, vil du opleve en helt anden ro i din dagligdag og dermed en øget livskvalitet.

En anden stor fordel er, at du med refinansiering har mulighed for at spare penge. Og hvem vil ikke gerne det?

Spar penge, når du refinansierer

Når dine lån refinansieres, giver det dig kort sagt mulighed for at spare en hel del penge. I stedet for at have mange forskellige lån til høje renter har du, efter du har refinansieret, kun ét lån. Det kan medføre, at du pludselig har mulighed for at få en langt lavere og bedre rente, og det er en besparelse, der efterfølgende kan mærkes i din hverdag.

Refinansiering gør altså ikke din gæld mindre, men du sparer penge på længere sigt ved ikke at betale høje renter til flere forskellige låneudbydere.

Når du refinansierer, er det uden tvivl en fornuftig beslutning rent økonomisk. For selvom du stadig har gæld, så gør du gælden langt billigere for dig selv i det lange løb.

Sådan foregår refinansiering

En refinansiering starter med, at de forskellige typer af lån i Danmark sammenlignes. Det foregår hurtigt og nemt via en ansøgning.

Når bankerne modtager din ansøgning, vil de foretage en kreditvurdering. Det er den kreditvurdering, som danner grundlaget for lige præcis det lånetilbud, de ender med at tilbyde dig.

Hvad er en kreditvurdering?

Når bankerne foretager en kreditvurdering, vil de gå forskellige informationer om dig og din økonomi igennem. De kigger blandt andet på din indtægt, hvilke faste udgifter du har, dit rådighedsbeløb og lignende.

Grunden til, at bankerne foretager denne kreditvurdering, er for at sikre sig, at du har plads i din økonomi til at betale af på lånet. Samtidig bruges kreditvurderingen til at vurdere, hvilken rente banken kan tilbyde dig. Det er altså kun en fordel, hvis du i forvejen har ret godt styr på din økonomi, da det kan hjælpe dig med at få en ekstra god rente i hus.

Indhent flere tilbud

Som med så mange andre ting her i livet er det en god idé at indhente flere tilbud, hvis du går med et ønske om et refinansiere dine lån. Når du kan danne dig et overblik over de forskellige lån, og hvad de vil koste dig, giver det dig mulighed for at vælge den løsning, der er allerbedst for dig og din økonomi.

Det skal du vurdere dit lån ud fra

En god idé, når du går de forskellige lånetilbud igennem, er at kigge efter lånets løbetid. Hvis ikke det er den samme løbetid, lånene tager udgangspunkt i, er de ikke særligt nemme at sammenligne.

Derudover skal du kigge på renten og ÅOP (årlige renter i procent) og diverse gebyrer. Hvis gebyrerne på et lån er høje, kan lånet ende med at være langt dyrere i sidste ende, selvom renten ellers har været lav.

Det bedste er, hvis du altid sammenligner ÅOP og ikke renten, da det vil give dig den bedste indsigt i, hvad det enkelte lån kommer til at koste dig.

Vi står klar til at rådgive dig

Hos DigiFinans har vi stor erfaring med refinansiering af lån. Har du spørgsmål, eller har du brug for afklaring i forhold til, om refinansiering er en mulighed for dig, skal du ikke tøve med at henvende dig til os.

Du kan kontakte os på telefonnummer 89 88 48 64, hvor vi sidder klar til at rådgive dig. Du er også velkommen til at benytte vores kontaktformular. Vi bestræber os altid på at hjælpe dig videre hurtigst muligt, så du kan have det bedste overblik over din egen økonomi.

Vi ser frem til at hjælpe dig.

 

Andre artikler du måske synes om: