Samlelån | Vi finder det bedste lånetilbud til dig | DigiFinans.dk
Lånebeløb:
Låneperiode
E-mail adresse:
Din e-mail er nødvendig for, at du kan modtage låneforslagene og for kontakt gennem processen.
Indtast venligst din e-mail.
Telefonnummer:
Vi skal bruge dit telefonnummer, så vores konsulent kan kontakte dig angående din låneansøgning.
Indtast venligst dit telefonnummer.
Estimeret månedlig ydelse* 3.843 kr. *Ved 7,00 % variabel deb. rente. Priseksempel: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. ÅOP 7,84 %. Etb. omk. 2.500 kr. Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr.
Overvejer du at samle dine små lån til et samlelån ?

For nogen kan økonomi være en meget vanskelig størrelse at have med at gøre. Har du det sådan, kan det være nødvendigt med kyndig vejledning og professionel hjælp til at finde rundt i lånejunglen, der for mange kan være en noget uoverskuelig størrelse.

Er du i den situation, at dine lån er spredt i øst og vest, bør du overveje, hvorvidt du skal samle dine lån et sted. Her på denne side forsøger vi at guide dig gennem de mange fordele ved at få et såkaldt samlelån, så du er bedst muligt klædt på til at træffe beslutningen om, hvorvidt det er noget for dig eller ej.

HVAD ER ET SAMLELÅN?

Har du lån ved flere långivere, kan du vælge at samle dine lån hos én og samme långiver i stedet. Det er i al sin enkelhed det, et samlelån går ud på. Den største umiddelbare fordel ved at samle dine lån hos samme långiver er, at du får et langt større overblik.

Derudover kan det i mange tilfælde vise sig at give en økonomisk fordel for dig, da det normalt er billigere kun at have en enkelt långiver i stedet for at have mange spredte långivere med hver deres forskellige aftaler og lånekonstruktioner.

Faktisk er det sådan, at flere og flere ser de store fordele i at samle sine lån. For blot få år siden søgte 300 mennesker i gennemsnit om samlelån på Googles søgemaskine om måneden – og i dag er det tal steget til 4.000 søgninger i Danmark hver eneste måned. Altså et godt stykke over en tidobling af interessen for samlelån på ganske få år.

Kigger man på stigning i antallet af den pågældende søgning, peger det i retning af en helt ny forbrugeradfærd, der med stor sandsynlighed er skabt af de allestedsnærværende muligheder for at optage små lån online. Lån, der ofte kan optages på kort tid – men på bekostning af beløbet for de samlede låneomkostninger.

Hvis du har interesse i at vide mere om fordelene ved og mulighederne for at få samlet dine små lån til et samlelån, kan du blive klogere på processerne for at få samlet din gæld ét sted i de afsnit, som du kan læse herunder.

HVORDAN ER PROCESSEN FOR AT FÅ SAMLET DIN GÆLD ÉT STED HOS DE ENKELTE BANKER?

Desværre er der ikke en entydig proces for, hvordan de forskellige banker indfrier gælden hos dine forskellige kreditorer. Nogle vælger at indfri din gæld direkte fra dine kreditorer, så du ikke selv får pengene på din konto, men at de i stedet sendes direkte til dine långivere.

Andre banker vælger at udbetale pengene til dig, så du selv skal indfri din gæld hos de enkelte kreditorer. Det bliver derfor dit ansvar at få styr på din gæld ved at betale dine forskellige långivere på egen hånd.

Er der en proces, du foretrækker mere end en anden, skal du selvfølgelig gå efter den långiver, der opererer efter den fremgangsmåde, som du synes passer bedst til dig. Undersøg gerne bankernes proces, inden du laver en aftale med dem om at samle dine lån. Med Digifinans slipper du for selv at tage kontakt til de enkelte banker og indhente tilbud – det er den del, som vi klarer for dig.

HVAD ER DEN ØKONOMISKE GEVINST VED AT SAMLE LÅN ÉT STED?

Den økonomiske gevinst kommer af, at du i stedet for at have flere lån med høje renter ofte kan spare penge ved at samle dine lån til en bedre og meget lavere rente hos dit eget pengeinstitut. I gamle dage kunne man låne penge i sin lokale bank eller spørge sine venner eller familie om et lån. Det var de muligheder, der var. Men i dag er markedet af låneudbydere, der tilbyder små lån enormt stort.

Disse låneudbydere byder sig ofte til med en retorik, der tager udgangspunkt i, at det er hurtigt og nemt at låne penge hos dem. Det er måske heller ikke decideret forkert. For disse lån kan ofte optages relativt hurtigt online ved brug af computeren eller sågar mobiltelefonen. Det er blevet en betydelig del af en ændring i købsadfærden hos rigtigt mange danskere. De hurtige lån er dog knap så smarte, hvis man kaster et blik på de renter, der ofte er på denne type af lån. For renten er ofte betragteligt højere end den, som der er på et helt almindeligt banklån. Og derfor ender mange af de små lån ofte med at være uhensigtsmæssigt dyre for forbrugeren.

Derudover er der mange penge at spare ved at slippe for diverse gebyrer fra de forskellige långivere. Dette kommer til udtryk i en lavere ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), som er det udtryk, der dækker over de samlede udgifter ved at have et lån.

ET SAMLELÅN GIVER BEDRE ØKONOMISK OVERBLIK

Som vi nævnte i begyndelsen, kan det være uoverskueligt og svært at få overblik over din økonomi, og særligt hvis du har en række lån hos forskellige långivere. Derfor får du et meget bedre overblik over din økonomi og gæld, når dine lån er samlet et og samme sted. Og det er netop det, Digifinans kan hjælpe dig med.

Det at få samlet din gæld ét og samme sted kan med andre ord betyde færre bekymringer, mere ro i sindet og dermed en langt bedre livskvalitet for dig. At se på listen over kreditorer, som du skal betale afdrag til hver måned, kan være en lidt udmattende, forvirrende og måske endda frustrerende oplevelse. Og ud over, at et samlelån giver dig en række økonomiske fordele, kan selve det at få samlet alle sine små lån med flere forskellige renter og med hver sine gebyrer til ét samlet lån med én fælles aftale med et langt mere overskueligt informationsniveau give ro på.

RO PÅ DIN ØKONOMISKE SITUATION GIVER RO I SINDET

Et samlelån giver derfor ro i sindet. Noget, som ofte er på ønskesedlen hos dem, der netop ønsker at samle sine lån et sted. Langt de fleste, som på et eller andet tidspunkt har følt, at deres privatøkonomi har været en uoverskuelig størrelse eller måske helt har mistet overblikket over deres økonomiske situation ved, at det kan det kan være temmelig belastende for humøret og i værste fald give anledning til stress. Her kan det at få samlet sine sine små lån være en ganske behagelig aflastning, som kan være med til at få skuldrene til at sænke sig igen.

HER ER DINE FORDELE VED ET SAMLELÅN

HVAD ER DER AF KRAV FOR AT FÅ SAMLET DIN GÆLD ET STED?

Ønsker du at få samlet din gæld et sted, vil der selvfølgelig være nogle krav for, hvordan og hvorledes det kan lade sig gøre.

Skal du samle gæld et sted, har de fleste banker ofte et minimumskrav til din årlige indkomst. Det giver næsten sig selv, at du skal have luft i økonomien for at kunne betale af på din gæld, og bankerne ser selvfølgelig altid på, om du er i stand til at betale dit lån tilbage inden for en given tidsramme.

Bankerne vil ydermere sikre sig, at du ikke har ry for at være en dårlig betaler. Derfor tjekker de op på, om du er registreret i RKI. RKI (en forkortelse for Ribers Kredit Information) er det største og mest anvendte register over såkaldte “dårlige betalere” i Danmark. Her kan man blive registreret, hvis man for eksempel har ignoreret sine rykkerskrivelser eller at man i løbet af noget tid ikke har betalt sine regninger.

Er du registreret i RKI, har du desværre ikke mulighed for at samle din gæld, og det kan også være yderst vanskeligt at optage nye lån. For når banken skal foretage en såkaldt kreditvurdering, der er et kvalificeret skøn om, hvorvidt det er sikkert at låne dig penge, ser den også på, hvordan du generelt passer på din økonomiske situation. Og selv om du har spredt gæld, er det i sig selv ikke nødvendigvis et faresignal, men det er naturligvis kompromitterende for dine muligheder at være registreret som en dårlig betaler.

HVILKE LÅN KAN DU SAMLE MED ET SAMLELÅN?

Når det handler om lån, kan de inddeles i to overordnede kategorier. Det drejer sig om “et sikkert lån” og “et usikret lån”. De sikre lån giver låner sikkerhed i form af pant i et aktiv. Det vil typisk være lån som:

Når der er tale om de usikrede lån, har långiver til gengæld ikke fået stillet sikkerhed for lånet. De usikrede lån vil typisk være:

Vi har talt om, at der er rigtigt mange fordele ved at samle alle lån et sted, men desværre er det ikke altid muligt at samle alle dine forskellige lån. For det er nemlig meget svært at samle de sikrede lån, hvor der er stillet sikkerhed i form af pant.

Dog har du ofte en mulighed for at samle alle dine usikre lån under dit realkreditlån. Det kan du gøre ved at låne penge i din boligs friværdi og på den måde betale dine usikrede lån. Vær blot opmærksom på, at du maksimalt må have lånt 80 procent af din boligs samlede værdi. Ejer du fast ejendom, anbefaler vi, at du først rådfører dig i din egen bank, hvor realkreditlånet er optaget. Er det ikke muligt for dig at samle dine usikrede lån i dit realkreditlån, kan du søge hos DigiFinans efterfølgende.

De fleste af dine usikrede lån vil dog kunne lægges sammen til et samlelån – og det er netop det, som Digifinans kan hjælpe dig med.

VI SAMLER DINE LÅN ET STED

Hos Digifinans sørger vi for at samle dine usikrede lån, hvis det er det, du ønsker. Så snart du henvender dig til os med et ønske om at samle dine lån ét sted, finder vi de banker, der er det bedste match til dig. Som vi har forklaret i det ovenstående, vil de enkelte banker i den forbindelse foretage en kreditvurdering af dig, inden du får endeligt grønt lys til at optage et samlelån.

En kreditvurdering er et pengeinstituts overordnede vurdering af din din økonomiske situation. Den foretages for at afdække, hvorvidt du er i stand til at betale den nye gæld, som du er ved at optage, forsvarligt tilbage. En kreditvurdering vil derfor ofte være en vurdering, der baserer sig på din faste indtægt kontra dine faste udgifter. Det være sig for eksempel din faste eller svingende løn som lønmodtager eller freelancer, dit rådighedsbeløb, dine faste udgifter, dine gældsposter, og om du er registreret som dårlig betaler i RKI m.m.

SKAL VI TAGE EN SNAK OM DIN MULIGHEDER FOR AT SAMLE DINE LÅN?

Saml din gæld, og få en bedre økonomi og bedre livsglæde med det samme. Hvis du kan nikke genkendende til de mønstre, der er beskrevet i de ovenstående kapitler, og synes, at det kan være fordelagtigt for dig at undersøge mulighederne for at få et samlelån nærmere, er vi her for at hjælpe dig. Det er uforpligtende at ansøge gennem DigiFinans, og det står dig frit for, om du vil acceptere de tilbud, bankerne giver.

Hvis du synes, at det lyder tiltalende at få samlet din gæld ét sted, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os på telefonnummer 89 88 48 64 eller til at skrive en mail til os på adressen kundeservice@digifinans.dk.

Så tager vi en snak om, hvad vi kan gøre for dig ud fra den økonomiske situation, du befinder dig i. Du er også velkommen til at benytte vores ansøgningsformular, hvorefter vi vil begynde at indhente tilbud fra flere banker – og det hele er ganske uforpligtende.