Samlelån | Vi finder det bedste lånetilbud til dig | DigiFinans.dk

For nogen kan økonomi være en meget vanskelig størrelse at have med at gøre, og har du det sådan, kan det være nødvendigt med kyndig vejledning og hjælp til at finde rundt i lånejunglen.

Er du i den situation, at dine lån er spredt i øst og vest, bør du overveje, hvorvidt du skal samle dine lån et sted. I det følgende guider vi dig gennem de mange fordele ved at få et samlelån, så du er bedst muligt klædt på til at træffe beslutningen om, hvorvidt det er noget for dig eller ej.

Hvad er et samlelån?

Har du lån ved flere långivere, kan du vælge at samle dine lån hos én og samme långiver i stedet. Det er i al sin enkelhed det, et samlelån går ud på. Den største umiddelbare fordel ved at samle dine lån hos samme långiver er, at du får et langt større overblik.

Derudover kan det i nogle tilfælde vise sig at give en økonomisk fordel for dig, da det normalt er billigere kun at have en långiver.

Faktisk er det sådan, at flere og flere ser store fordele i at samle sine lån. For blot få år siden søgte 300 mennesker i gennemsnit om samlelån på Google - i dag er det tal steget til 4000 ansøgere om måneden.

Er det noget for dig, kan du blive klogere på processerne herunder.

Hvordan er processen hos de enkelte banker?

Desværre er der ikke en entydig proces for, hvordan de forskellige banker indfrier gælden hos dine kreditorer. Nogle vælger at indfri din gæld direkte fra dine kreditorer, så du ikke selv får pengene på din konto, men at de i stedet sendes direkte til långiver.

Andre banker vælger at udbetale pengene til dig, så du selv skal indfri din gæld hos de enkelte kreditorer. Det bliver derfor dit ansvar at få styr på din gæld.

Er der en proces, du foretrækker mere end den anden, skal du selvfølgelig gå efter den långiver, der opererer efter din ønskede fremgangsmåde. Undersøg gerne bankernes proces, inden du laver en aftale med dem om at samle dine lån. Med Digifinans slipper du for selv at tage kontakt til de enkelte banker og indhente tilbud - denne del klarer vi for dig.

Økonomisk gevinst

Den økonomiske gevinst kommer af, at du i stedet for at have flere lån med høje renter ofte kan spare penge ved at samle dine lån til en bedre og meget lavere rente hos dit pengeinstitut.

Derudover er der mange penge at spare ved at slippe for diverse gebyrer fra forskellige långivere. Dette kommer til udtryk i en lavere ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), som inkluderer alle udgifter ved at have et lån.

Bedre økonomisk overblik

Som vi nævnte i starten, kan det være uoverskueligt og svært at få overblik over din økonomi, og særligt hvis du har lån hos forskellige långivere. Derfor får du et meget bedre overblik over din økonomi og gæld, når dine lån er samlet et og samme sted, og det kan Digifinans hjælpe dig med.

Det kan betyde færre bekymringer og dermed bedre livskvalitet.

Dine fordele ved samlelån

 • Du kan opnå en meget bedre rente
 • Din ÅOP bliver ofte lavere
 • Du betaler kun lånegebyrer ét sted
 • Du får en økonomisk gevinst
 • Du får et bedre økonomisk overblik og slipper for unødige bekymringer

Hvad er der af krav for at få samlet din gæld et sted?

Ønsker du at få samlet din gæld et sted, vil der selvfølgelig være nogle krav for, hvordan og hvorledes det kan lade sig gøre. Du kan i og for sig sagtens søge om at samle din gæld et sted, når du er 18 år gammel, men mange banker vil kræve, at du er ældre.

Skal du samle gæld et sted, har de fleste banker ofte et minimumskrav til din årlige indkomst. Det giver næsten sig selv, at du skal have luft i økonomien for at kunne betale af på din gæld, og bankerne ser selvfølgelig på, om du er i stand til at tilbagebetale dit lån.

Bankerne vil ydermere sikre sig, at du ikke har ry for at være en dårlig betaler. Derfor tjekker de op på, om du er registreret i RKI. Er du det, kan du desværre ikke samle din gæld.

Hvilke lån kan du samle?

Når det handler om lån, kan de inddeles i to overordnede kategorier. Et sikkert og et usikret lån. De sikre lån giver låner sikkerhed i form af pant i et aktiv. Det vil typisk være lån som:

 • Realkreditlån
 • Boliglån
 • Billån (med sikkerhed)

Når der er tale om usikrede lån, har långiver ikke fået stillet sikkerhed for lånet. De usikrede lån vil typisk være:

 • Ferielån
 • Forbrugslån
 • Kviklån
 • Privatlån
 • Kassekredit
 • Banklån (uden sikkerhed)

Vi har talt om, at der er mange fordele ved at samle alle lån et sted, men desværre er det ikke altid muligt at samle alle lån. Det er meget svært at samle sikrede lån, hvor der er stillet sikkerhed i form af pant.

Dog har du ofte mulighed for at samle dine usikre lån under dit realkreditlån. Det kan du gøre ved at låne penge i din boligs friværdi og på den måde betale dine usikre lån. Vær blot opmærksom på, at du maksimalt må have lånt 80 procent af din boligs værdi.

De fleste af dine usikrede lån vil kunne lægges sammen til et samlelån, og netop det kan Digifinans hjælpe dig med.

Vi samler dine lån et sted

Vi sørger for at samle dine lån, hvis det er det, du ønsker. Så snart du henvender dig til os med et ønske om samlelån, finder vi de banker, der er det bedste match til dig. De enkelte banker vil foretage en kreditvurdering af dig, inden du får grønt lys til at låne.

En kreditvurdering vil ofte basere sig på: Indtægt, rådighedsbeløb, faste udgifter, gældsposter, samt om du er registreret som dårlig betaler.

Skal vi tage en snak om din muligheder for at samle dine lån?

Saml din gæld, og få en bedre økonomi og bedre livsglæde. Kontakt os endelig på 89 88 48 64 eller kundeservice@digifinans.dk. Så tager vi en snak om, hvad vi kan gøre for dig ud fra den økonomiske situation, du befinder dig i. Du er også velkommen til at benytte vores ansøgningsformular, hvorefter vi vil begynde at indhente tilbud fra flere banker ganske uforpligtende.

 

Andre artikler du måske synes om: