Tjek din kreditscore & undersøg dine lånemuligheder | DigiFinans.dk

Hvad er din kreditscore ?

Vi kan nu beregne din personlige kreditscore.

Udfyld e-email og vi sender resultatet til dig indenfor få minutter.

Oprethold en god kreditscore

Der er mange forskellige faktorer, som bankerne kigger på, når de foretager en kreditvurdering og vurderer, hvor på skalaen de skal placere dig. Her er nogle enkle råd, du kan følge for at få en bedre kreditscore. Bemærk, det er ikke noget, du bare kan ændre på én dag, men noget du skal holde ved lige i længere tid.


  1. Betal til tiden. Så simpelt er det ”bare”. Det kan have negativ effekt på din kreditværdighed, hvis du har missede eller forsinkede regninger.
  2. Hvis du har kreditkort, sørg for at din kreditgrænse ikke er i max hele tiden.
  3. Nedsæt dit forbrug. Bruger du flere penge, end du tjener, eller har du mange udgifter, vil dette også indgå i bankernes vurdering. Jo højere rådighedsbeløb, du kan fremvise, jo bedre er det for din kreditscore.
  4. Spar op. Det lyder nemmere, end det er. Men det er en god idé at spare op, uanset om du vælger at have pengene stående på en opsparingskonto eller investere dem i f.eks. fast ejendom.
  5. Saml dine lån. Hvis du har lån hos flere lånudbydere, og optager mange lån, vil dette også indgå i bankernes kreditvurdering. Det kan derfor være en god idé at undersøge mulighederne for at få samlet dine lån. På den måde kan du måske spare på både rente og gebyrer.
  6. Lad være med at ansøg for ofte. Hvis bankerne kan se, at du ansøger mange gange, kan dette også have en negativ effekt på din kreditvurdering. Brug hellere længere tid på den enkelte ansøgning, så du sørger for, at alle oplysninger er korrekte.

Gratis tjek af din kreditværdighed

Her på siden kan du gratis og uforpligtende få svar på, hvad din kreditværdighed er. Ved at svare på nogle få, simple spørgsmål om dig selv og din økonomi giver vi dig et bud på, hvor på skalaen, bankerne placerer dig, når de skal vurdere din kreditværdighed.

Vores beregner er naturligvis ikke fyldestgørende, men den giver dig et godt fingerpeg om, hvad din kreditscore er, og dermed hvor gode dine muligheder for lån er.


Hvad er kreditscore?

Når bankerne skal vurdere, om de kan tilbyde dig lån, foretager de en vurdering af din betalingsevne. De anvender en masse forskellige faktorer til at beregne en bestemt score. Jo bedre bankerne vurderer, at din kreditscore er, jo bedre chancer har du for at få lån og til fordelagtige renter.

Forestil dig, at du skulle låne penge af en fremmed person. Her ville du sikkert først undersøge, hvor stor risikoen er ved at låne pengene ud, om der er stor eller lille sandsynlighed for, at den fremmede kan betale pengene tilbage. Det er det samme bankerne gør, når de vurderer din kreditværdighed i forhold til at få lån.


Hvordan fastlægges en kreditvurdering?

Der er mange faktorer, som spiller ind, når bankerne vurderer, om de kan tilbyde dig lån. Mange tror stadig, at det eneste, som banken kigger på, er ens månedlige indtægt, men det er faktisk en bred palet af informationer, som bankerne anvender. Det kan være alt fra hjemmeadresse, fast eller varierende indtægt, om du bor alene eller er samboende, som indgår i vurderingen, når bankerne foretager en kreditscore.Hvis du ønsker at låne penge

Uanset om du ønsker at optage et nyt lån eller skal samle dine gamle, så er det vigtigt at få tilbud fra flere banker. Bankerne har forskellige måder at beregne din kreditscore på. Der kan derfor være forskel på, hvad forskellige banker kan tilbyde dig af lån. Det en god idé at sammenligne lån hos forskellige banker. Det kan man på en nem måde gøre med at lånesammenligner som DigiFinans, der gratis sender din ansøgning ud til flere banker.

På den måde konkurrerer bankerne om dig, så du får et overblik over, hvad de forskellige banker tilbyder dig af lån, renter og gebyrer.

Det er DigiFinans’ mission at gøre lånemarkedet så gennemskueligt som muligt, så du som forbruger altid ved, om dit nuværende lån er det billigste, eller du bør omlægge det til en bedre rente. Du behøver hverken at stille sikkerhed i bil eller bolig. Alt du skal gøre er at udfylde en ansøgning, så undersøger DigiFinans dine lånemuligheder.
Hvis du vil vide mere eller får brug for hjælp i ansøgningsprocessen, så sidder DigiFinans’ kundeservice klar til at hjælpe dig. Ring og hør nærmere: 70 60 57 30.